Carmignac benoemt nieuwe bestuurders

Gepubliceerd
10 oktober 2024
Leestijd
2 minuten leestijd

Carmignac kondigt de benoeming van zes nieuwe bestuurders aan en vult zijn raad van bestuur aan met zowel interne als externe leden.

  • Alexander Leisten is een niet-uitvoerende bestuurder bij Fidelity International, een bedrijf waarvan hij van 2014 tot 2024 de Duitse activiteiten leidde. Daarvoor was hij Managing Director bij Deutsche Asset & Wealth Management en private banking-groep Sal. Oppenheim jr. & Cie.
  • Paolo Federici was tot februari 2024 hoofd Global Wealth Management voor de Italiaanse markt bij UBS en tot april 2024 voorzitter van UBS Fiduciaria. Voordien werkte hij 13 jaar bij Fidelity International in diverse functies, onder meer als hoofd Noord-Europa, hoofd Zuid-Europa en Latijns-Amerika en wereldwijd hoofd producten.
  • Habib Achkar werkte meer dan 30 jaar bij Morgan Stanley, onder andere als eindverantwoordelijke voor de activiteiten in Saudi-Arabië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Vandaag adviseert hij hogere kaderleden van wereldwijde financiële instellingen, ook in de vermogensbeheersector.
  • Pascale Guillier werkte 15 jaar als advocate aan de balie van Parijs en werd vervolgens adjunct-hoofdredacteur van Agefi Actifs. In 2006 maakte zij de overstap naar Carmignac, waar zij tot 2022 secretaris-generaal was.
  • Rose Ouahba is Managing Director van Carmignac en verantwoordelijk voor distributie en marketing. Rose ging in 2007 bij Carmignac aan de slag als fondsbeheerder en gaf tot in 2023 leiding aan het obligatieteam. Rose begon haar loopbaan bij Ecureuil Gestion en stapte later over naar IXIS Asset Management.
  • Christophe Peronin is Managing Director van Carmignac en verantwoordelijk voor de ondersteunende en toezichthoudende functies. Christophe ging in 2010 aan de slag bij Carmignac als Chief Operating Officer na verschillende posities te hebben bekleed bij AXA Investment Managers.

Deze nieuwe bestuurders versterken de raad van bestuur van het bedrijf, die al bestaat uit:

  • Edouard Carmignac, voorzitter van Carmignac, Chief Executive Officer en Chief Investment Officer.
  • Maxime Carmignac, ondervoorzitter van de raad van bestuur van Carmignac en Managing Director van Carmignac UK.
  • Eric Helderlé, medeoprichter van Carmignac en tot maart 2024 Managing Director van Carmignac Luxembourg.
  • Gérard Corne, Managing Director van GROUPE GERIFIM en GERI INTERNATIONAL.
  • Jaime Espinosa de los Monteros, voorzitter van ATL Gestora en Espinosa Partners Asesores en voordien ondervoorzitter van Kepler Capital Markets.
  • Eric Le Coz, die tot in 2016 diverse functies bekleedde bij Carmignac, waaronder portefeuillebeheerder en Managing Director van Carmignac Gestion Luxembourg.

Toelichting van Edouard Carmignac: "Het doet mij plezier nieuwe leden in onze raad van bestuur te verwelkomen. De raad bestaat nu uit personen die leidinggevende functies hebben bekleed in de Europese financiële sector, met de nadruk op vermogens- en activabeheer. De kennis die onze bestuurders hebben van de concurrentieomgeving, onze cliënten en Carmignac zijn onmiskenbare troeven om de ontwikkeling en uitvoering van onze strategie te ondersteunen. Ik heet hen van harte welkom en kijk ernaar uit om samen met hen deze nieuwe fase aan te vatten."

Recente analyses

Bedrijfs19 maart 2024Nederlands

Carmignac benoemt toonaangevende Aandelenbeheerder voor Zijn Sterfondsen

2 minuten leestijd
Meer informatie
Bedrijfs11 oktober 2023Nederlands

Carmignac stelt head of private equity aan

1 minuten leestijd
Meer informatie